Sønderborg Fællesfond

Mange danske lokalsamfund kæmper en brav kamp for udvikle deres landbyer. Men de lokale initiativer udfordres af dårlige finansierings-muligheder. Borgere og tilflyttere, der vil bo, starte projekter eller erhverv i landsbyen, kan med en fællesfond få nye muligheder.

Med en lokal fællesejet finansieringsfond kan borgere sammen rejse finansiering til at skabe udvikling frem for afvikling i deres lokalområde. Dette kan ske ved, at fonden opkøber, istandsætter og sælger faldefærdige bygninger. Eller ved at fonden hjælper med finansiering til nye tilflyttere og lokale iværksættere.

I Sønderborg står det tidligere lokale byrådsmedlem Anders K. Brandt i spidsen for en gruppe borgere, der ønsker at etablere en sådan finansieringsfond. Sammen har vi fået midler fra Landdistriktspuljen til at udvikle den endelige organisations- og forretningsmodel for fonden. Samtidig skal projektet kortlægge erfaringer, best practise og de lovgivningsmæssige rammer for etableringen af lokale finansieringsfonde.

Vil du være med?

Har du selv været med til – eller ønsker du - at etablere en fællesejet finansieringsfond i dit lokalområde? Har du særlig viden om eller erfaringer med lignende tiltag? Er du ekspert på området eller blot nysgerrig? Så skriv dig op til vores ERFA-netværk om fælles finansiering på landet. Vi holder dig opdateret om vores arbejde med at etablere Sønderborg Fællesfond samt den viden og de erfaringer, vi indsamler igennem projektet.

Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer!

Har du erfaringer eller viden på området, eller kender du nogen, der har?
Så kontakt os endelig!

Ulrik Boe Kjeldsen
Konsulent, Kooperationen
ubk@kooperationen.dk 
T. 30 82 19 82

Anders K. Brandt
anders@hundslev.dk 
T. 61 33 34 83