Webinar om ny whistleblowerordning

15. juli 2021

Er der i din virksomhed mellem 50 og 249 ansatte er der lovkrav om, at du fra den 17. december 2023 krav om, at du skal have etableret en whistleblowerordning.  

Er der 250 eller flere ansatte i din virksomhed er lovkravet, at en whistleblowerordning skal være etableret senest den 17.  december2021.

Men hvad er en whistleblowerordning?

En whistleblowerordning betyder, at hos den enkelte virksomhed oprettes en portal og et setup til viderebehandling af indberetninger. Det er obligatorisk, at alle ansatte skal kunne indberette - typisk om andre ansatte, ledelsen og rådgivere. Man kan selv vælge at udvide ordningen til også at omfatte f.eks. tidligere ansatte, leverandører, underleverandører m.v. 

Hvad kan der indberettes om?

Enhver mistanke om overtrædelse af gældende lovgivning m.v. samt f.eks. også seksuel chikane. 

Skal der kunne indberettes anonymt?

Ja det kan man godt vælge - det vil i hvert fald øge chancen for at få indberetninger, hvis der er mulighed for at indberette anonymt. 

Kan vi få en whistleblowerordning sammen med andre virksomheder eller via Kooperationen?

Nej det er ikke muligt. Det er den enkelte virksomhed, der skal have en ordning. Dette skyldes, at der er særlige krav til sikkerhed herunder at GDPR reglerne skal overholdes. 

Hvem tilbyder at oprette og drive en sådan ordning?

Det gør større revisionsfirmaer -  herunder Revisionsinstituttet (Ri) som Kooperationen har fået et tilbud fra - samt større advokatkontorer.

Ri afholder et webinar om emnet den 8. september 2021 kl. 15:00 – kl. 16:00.  Her vil Jakob Dedenroth Bernhoft, der er ekspert i whistleblower ordninger og Martin Nielsen fra Whistlesoft, giver dig et indgående kendskaber til reglerne samt priser m.v.

LINK: Join Zoom Meeting 
https://zoom.us/j/97846851262?pwd=L1o1VCtxcXV5bDZvVWhjNE5hRE9pQT09