Praktikant til Kooperationen

8. april 2022

Vil du som praktikant være med til at fremme bæredygtige og demokratiske virksomheder?
Så er du måske Kooperationens kommende praktikant.

Vi søger en engageret praktikant, der kan hjælpe os i vores arbejde for at skabe bedre vilkår for kooperative, bæredygtige, demokratiske og socialøkonomiske virksomheder i Danmark.

Vi tilbyder en unik mulighed for at prøve kræfter med vidensarbejde, medlemsservice, kommunikation og interessevaretagelse i en værdibaseret arbejdsgiver- og interesseorganisation, hvor du også vil få indsigt i ”det virkelige liv”, som det udspiller sig i vores medlemsvirksomheder.

Hvem er vi?
Kooperationen er arbejdsgiver- og interesseorganisation for virksomheder og organisationer med et kooperativt, socialøkonomisk og/eller almennyttigt grundlag. Vi er et fællesskab af virksomheder, der på tværs af brancher og selskabsformer arbejder ud fra værdier om demokratisk deltagelse og samfundsmæssig bæredygtighed herunder socialt ansvar, klima og så videre.


Som praktikant bliver du en del af vores sekretariat i det centrale København, der består af 12 dedikerede medarbejdere. I sekretariat leverer vi dybdegående juridisk rådgivning, vejledning og uddannelse til vores medlemmer. Samtidig bedriver vi fortalervirksomhed for den kooperative og socialøkonomiske virksomhedsform og arbejder målrettet for at udbrede kendskabet til potentialerne i at drive virksomhed baseret på demokratisk ejerskab.

Din hverdag hos os
Som praktikant bliver du en integreret del af sekretariats daglige arbejde, der i høj grad bestemmes af vores medlemmers behov samt af en omskiftelig omverden.

Det overordnede fokus for dine arbejdsopgaver vil tage udgangspunkt i dine interesser og kompetencer.  

Konkrete arbejdsopgaver vil blandt andet kunne indbefatte:

  • Udarbejdelse af tekst og grafik til nyhedsbrevet og til Kooperationens sociale medier.
  • Understøttelse af politisk kommunikation og interessevaretagelse.
  • Hjælpe med lobbyarbejde og interessevaretagelse på Christiansborg, regioner og kommuner.
  • Tilrettelæggelse og gennemførelse af arrangementer, workshops, konferencer mv.
  • Analysearbejde og dataindsamling.
  • Udvikling af informationsmateriale.
  • Projektarbejde og -udvikling.

Praktikperioden
Praktikperioden vil i udgangspunktet være fra 1. september 2022 til 31. december 2022 med en ugentlig arbejdstid på 34 timer. Vi er åbne for at tilpasse perioden efter dit studies praktikforhold.

Stillingen er ulønnet. Men da vi er sikre på, at vi kommer til at få stor fornøjelse af samarbejdet med dig, vil der være mulighed for, at du får et mindre månedligt beløb – inden for rammen af SU-loven – som anerkendelse af din indsats.

Du har mulighed for at søge merit for praktikopholdet og optjene ECTS-point, men det er op til dig at sikre dig med din uddannelsesinstitution, i hvilket omfang praktikperioden hos os vil være meritgivende.

Vi forestiller os at
• du har en uddannelsesbaggrund, viden og kompetencer indenfor for eksempel samfundsvidenskab, kommunikation eller virksomhedsstudier, men vi er åbne overfor mange studieretninger.
• Du er glad for og dygtig til at indsamle, analysere og formidle viden.
• Du er initiativrig, engageret, selvstændig og trives i et travlt og uformelt miljø med tæt og tværfagligt samarbejde.
• Endelig er det en fordel (men ikke et krav), hvis du har kendskab til kooperative og/eller socialøkonomiske virksomheder.

Vi tilbyder
En spændende arbejdsplads i hjertet af København, med alsidigt og værdibaseret arbejde. Du vil få erfaring med arbejdet i en arbejdsgiver- og interesseorganisation inklusiv gode muligheder for at få udvidet dit professionelle netværk til for eksempel virksomheder, politikere, praktikere og embedsværk.

Herudover får du en unik indsigt i, hvad det vil sige at drive og udvikle virksomheder baseret på fælles ejerskab og samfundsnyttige formål. Du vil få mulighed for at omsætte den teori, du har lært på skolebænken til praksis og at tilegne dig relevante kompetencer.


Vi har en masse spændende og fagligt udfordrende opgaver, som du kan prøve kræfter med, og vi tilbyder et stærkt kollegialt netværk og hjælp og sparring til din praktikopgave.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til stillingen, så er du velkommen til at kontakte Ulrik Boe Kjeldsen på tlf. 3355 7747.

Du søger jobbet ved at sende en ansøgning inkl. CV, referencer og andre relevante bilag til ubk@kooperationen.dk snarest muligt.

Vi vurderer ansøgninger løbende.

Vi opfatter mangfoldighed i medarbejdergruppen som en styrke. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.