Dialogdag om inklusion og fødevareproduktion

8. oktober 2019 kl. 09:30

Kan fødevareproduktion og gastronomi være løftestang for at styrke inklusionen af udsatte borgere i samfundet og på arbejdsmarkedet? Kan lokale partnerskaber og økosystemer styrke effekten?
Og hvilken rolle spiller kommunen?

Kooperationen inviterer til dialogdag i Silkeborg om Mad som løftestang for social inklusion.
Dialogdagen er Kooperationens sidste bidrag til Rummelig imidt. I løbet af dagen vil vi sætte fokus på, hvordan landbrug, fødevareproduktion og gastronomi kan bidrage til at skabe rummelige arbejdspladser og samtidig bidrage til lokal og bæredygtig udvikling.

Programmet byder bl.a. på den prisvindende sociale entreprenør Lena Friblick fra Malmö, der på en gammel herregård i udkanten af Malmö har skabt Stiftelsen Botildenborg som en hub for bæredygtig innovation, hvor der bl.a. arbejdes med stadsbruk i skandinaviens første inkubator for kommercielle bylandbrug, der skal skabe grønne job, sundhed og integration i byerne.
Derudover skal vi høre om og diskutere både potentialet og udfordringerne for at man kan skabe flere rummelige arbejdspladser i fødevarebranchen fra jord til bord gennem oplæg og samtaler mellem socialøkonomiske virksomheder, organisationer og kommuner.

Konferencen afholdes i Silkeborg d. 8. oktober kl. 9.30-16.00.
Nøjagtigt adresse offentliggøres senere.
Du kan tilmelde dig her og se programmet her.