Revideret covid-19 vejledning til bygge- og anlægsbranchen

9. december 2020

DI Dansk Byggeri og Branchefællesskabt for Bygge & Anlæg, har netop udgivet en ny og revideret udgave af vejledningen fra foråret om covid- 19 og bygge- og anlægsbranchen.

Den nye udgave af branchevejledningen indeholder blandt andet en udvidet vejledning til, hvordan du forholder dig til de nye krav om vandrende arbejdstagere. Personer med bopæl i højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, herunder som arbejdstager, skal nu kunne fremvise en attest på en negativ covid-19-test. Testen må maksimalt være taget 72 timer før indrejsen.

Derudover er der vejledning om forebyggelse af smittespredning med ny coronavirus i boliger for tilrejsende arbejdstagere, anbefalinger til rengøring, indretning, indeklima og udluftning samt isolation af mistænkte eller påvist smittede medarbejdere.

Endelig indeholder den reviderede udgave af branchevejledningen også råd og vejledning til, hvordan du skal forholde dig til transport og samkørsel. Det anbefales, at samkørsel i videst muligt omfang begrænses, og at der findes transportmåder, hvor der kan holdes den nødvendige afstand. Det anbefales, at den nødvendige transport foregår med så få personer som muligt og med minimum en meters afstand mellem personerne i bilen.

Ved samkørsel med mere end to personer opfordres man til at anvende mundbind. Dette gælder også transport til og fra arbejde. Sundhedsmyndighederne fraråder, at man bruger bilen som pauserum for flere personer – fx til frokost - for at undgå smitte fra covid-19.

Læs vejledningen her.