Kooperativer hjælper udsatte børn og unge

9. november 2017

For tredje år i træk ruller kampagnen "En hjælpende hånd" indover landet.
Her sætter Ungdommens Røde Kors spot på hjælpende aktiviteter og mentorforløb til udsatte børn og unge. 

Kampagnen henvender sig specifikt til håndværkere og håndværksvirksomheder, gennem et koncept om donation af ’dagslønninger’, hvor en håndværker kan donere lønnen for en opgave til kampagnen. Pengene bliver i regionen og går til lokale tiltag, således at sponsoren fornemmer at der gives noget tilbage til lokalområdet. Læs mere her.

Kampagnen opstod netop i sin tid, fordi en lokal tømrer- og snedkermester fra Amager kontaktede Ungdommens Røde Kors med en idé om at gøre en forskel. Han ønskede samtidig at nedbryde tabuerne omkring det at være håndværker. 

Hustømrerne er en af de virksomheder som støtter kampagnen for 2. år i træk. Virksomheden går sammen lokale samarbejdspartnere, som har brug for et konkret stykke tømrerarbejde. Arbejdet udføres så gratis og lønnen går til donation. I Aarhus har Hustømrerne slået pjalterne sammen med den kooperative kollega ’Boligorganisationen Almenbo Aarhus’.

Udover at interessen for samfundet og lokalområdet ligger i dna’et hos begge, er det også konceptet der lokker:

"Det er rigtig fedt med en kampagne, som med et anderledes sponsorkoncept sætter fokus på lokal- og nærområdet. I stedet for at skyde bredt, går man specifikt efter at få håndværkere til at støtte. Det betyder jo, at vi som håndværkere får noget synlighed på vores faglighed, hvilket gør os stolte, samtidig med at det går rigtig godt overens med ideen om, at vi er et fag som mangler unge, så vi vil rigtig gerne hjælpe den næste generation", siger direktør Klaus Andersen.

Kampagnen kører officielt i uge 46, men er åben for donationer i ugerne før og efter. Kontakt kampagneleder Sidsel Nybo Andersen på telefon 24 20 68 60 eller sidsel.andersen@urk.dk