NGO-Bestyrelseskursus
Bestyrelseskursus for foreninger og civilsamfundsorganisationer
Kooperationens bestyrelseskursus for foreninger og civilsamfundsorganisationer har særligt fokus på at klæde bestyrelsesmedlemmer på til de udfordringer, de møder i bestyrelsesarbejdet i en demokratisk og formålsdrevet medlemsorganisation. Kurset kan også være relevant for bestyrelsesmedlemmer i små- og mellemstore virksomheder med et demokratisk eller formålsdrevet grundlag.
Indhold
Mange bestyrelseskurser henvender sig til virksomhedsbestyrelser og berører derfor ikke vigtige aspekter af det at sidde i en bestyrelse i civilsamfundet. Her er bestyrelsesarbejdet som hovedregel ulønnet, selvom ansvaret og kompleksiteten ofte er stor.
På Kooperationens bestyrelseskursus får I som deltagere den grundlæggende viden I har brug for, for at kunne indgå i bestyrelsesarbejdet i demokratiske medlemsorganisationer.
I undervisningen behandler vi bl.a. bestyrelsens rolle, ansvar og opgaver i demokratiske organisationer; bestyrelsesmedlemmernes juridiske ansvar; bestyrelsens organisering, samarbejde og kompetencer; økonomi og regnskab; hvordan man arbejder med strategi og risikostyring i en bestyrelse samt det gode samarbejde mellem bestyrelse og ledelse/sekretariat.
Eksempler og opgaver vil tage udgangspunkt i bestyrelsesarbejdet i NGO’er.
Undervisere
Facilitator og hovedunderviser: Peter Kellermann Brandorff.
Peter har mange års erfaring med organisering og ledelse i civilsamfundet, bl.a. som tilrettelægger og underviser på Kooperationens bestyrelsesuddannelse. Peter har selv bestyrelseserfaring som bestyrelsesmedlem i Oxfam Danmark, Dansk Flygtningehjælp og flere mindre organisationer. Peters undervisning suppleres med eksterne oplægsholdere, heriblandt oplæg fra fagspecialister inden for revision og regnskab, erhvervsjura/foreningsret og personalejura.
Målgruppe
Bestyrelsesmedlemmer i civilsamfundsorganisationer, NGO’er, foreninger o. lign., der gerne vil klædes bedre på til bestyrelsesarbejdet.
Sidder du i bestyrelsen i en anden type virksomhed eller organisation, er du også velkommen til at tilmelde dig. Men du skal være opmærksom på, at kurset tager udgangspunkt i cases fra NGO-verdenen. Kurset er åbent for både medlemmer og ikke-medlemmer.
Tid
Kurset forløber over tre eftermiddage/aftner og foregår hos Kooperationen, Reventlowsgade 14, København V.
1. Kursusdag: onsdag d. 3. september 2025, kl. 14.30 - 18.30
2. Kursusdag: mandag d. 15. september 2025, kl. 14.30 - 18.30
3. Kursusdag: onsdag d. 1. oktober 2025, kl. 14.30 - 18.30
Sted
Kooperationen, Reventlowsgade 14, 5. sal, 1651 København V.
Forplejning
Der er forplejning (kaffe, snacks, sandwich) inkluderet.
Pris (ekskl. moms)
Pris for medlemmer af Kooperationen:
1 deltager: 3.000 kr.
2 deltagere: 4.500 kr.
Per ekstra deltager derudover: 1.500 kr.
Pris for ikke-medlemmer
1 deltager: 6.000 kr.
2 deltagere: 9.000 kr.
Per ekstra deltager derudover: 3.000 kr.