Freelance Webinarer


17. august kl. 15.00-16.30
24. august kl. 15.00-16.30

Oplever du som freelancer udfordringer med salg, prissætning og arbejdsvilkår generelt? Er du træt af dårlige betingelser på digitale arbejdsplatforme?

Kom og hør hvordan demokratisk ejede virksomheder kan være et svar, og hvilke fordele der kan være i at organisere sig kollektivt. Hvordan kan fremtidens freelance arbejdsliv se ud, hvis vi fx ejer digitale arbejdsplatforme i fællesskab?

 

Se optagelser af webinarrække her:

Webinar 1: Freelancers i fællesskab? Udfordringer og konkrete bud på løsninger: webinar 1.

Webinar 2: Kan vi eje (digitale) arbejdsplatforme i fællesskab? Erfaringer fra eksisterende nordiske freelancekooperativer: webinar 2.

Begge webinarer kan tilgås med koden: freelancekoop

Danmark har stolte fællesskabstraditioner på arbejdsmarkedet præget af demokratisk ejerskab blandt forbrugere, producenter og medarbejdere i en lang række danske virksomheder.

I et fragmenteret freelancemarked, hvor det kan være svært at navigere på egen hånd, og hvor de store digitale platforme dikterer spillereglerne, er der behov for mere fair alternativer. Kan vi organisere os sammen i nye demokratiske virksomheder?

Som en del af forskningsprojektet ”Demokratisk Platformsøkonomi” af PhD studerende Hjalte Betak bliver vi sammen klogere på, hvilke udfordringer som gør sig gældende blandt freelancere og solo-selvstændige i dag, såvel som i et fremtidigt arbejdsmarked præget af øget digitalisering.

Vi ser nærmere på, hvad demokratiske virksomheder er, og hvordan fælles ejerskab af virksomheder og digitale arbejdsplatforme kan sikre bedre vilkår, hjælpe med salg, prissætning, opkvalificering og administration, der i sidste ende kan skabe større trivsel for freelancere.

Målgruppe:

Denne webinarrække er for dig, der arbejder som freelancer/solo-selvstændig, og er nysgerrig på den kooperative tankegang og nye muligheder for fællesskabsdrevet organisering.

Tilmelding:


Webinar 1: torsdag den 17. august kl. 15.00-16.30

Webinar 2: torsdag den 24. august kl. 15.00-16.30

Vær venligst opmærksom på muligheden for at tilmelde et eller begge webinarer. Vi sender dig et Teams link til begge webinarer. Tilmeld dig nederst denne side.

Deadline:

23. august kl. 12.00

____________________________

Webinar 1: 

Freelancer i fællesskab? Udfordringer og konkrete bud på løsninger


Nina Trige Andersen (Freelancegruppen, DJ)

Præsentation af DJ’s nye freelanceundersøgelse og udfordringer i freelancelivet generelt.

Hjalte Betak (Kooperationen/RUC)
Introduktion til særlige udfordringer nutidigt og fremtidigt som gør sig gældende i et freelance arbejdsmarked præget af yderligere digitalisering.

Elsa Brander (Kooperationen)
Introduktion til demokratisk ejede virksomheder.

Q&A – tid til diskussion, deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål gennem chatten.

____________________________

Webinar 2: 

Kan vi eje digitale arbejdsplatforme i fællesskab? Erfaringer fra eksisterende nordiske freelance-kooperativer.


Hjalte Betak (Kooperationen/RUC). Introduktion til kooperative arbejdsplatforme.

Kan vi skabe demokratisk ejede arbejdsplatforme i en dansk kontekst, som kan sikre fair vilkår og større trivsel blandt digitalt arbejdende freelancere?

Lilith Coop, Finland
Kooperativ ejet af 470+ freelancere medejere fra professioner som musik, film & TV, grafisk design, kunst og håndværk, kommunikation og oversættelser.

MediaKunta, Finland
Kooperativ ejet af 300+ medie- og kommunikationsprofessionelle, herunder journalister, fotografer, grafiske designere, illustratorer, redaktører og oversættere. Udsprunget af det Finske Journalistforbund.

SMart Coop SE, Sverige
Del af det europæiske netværk af freelancekooperativer SMart med 30.000+ medlemmer fordelt over 7 lande. Repræsenterer en lang række professioner inden for fx scenekunst, produktion, kommunikation, digitale medier og undervisning.

Q&A – tid til diskussion, deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål gennem chatten.