Onlinekursus for demokratiske iværksættere

16. december 2021

I samarbejde med Iværksætterdanmark lancerer Kooperationen nu Danmarks første landsdækkende online iværksætterforløb for demokratiske iværksættere. Forløbet er åbent for alle iværksættere, som ønsker eller overvejer at stifte en demokratisk virksomhed.

Om kurset
Workshopforløbet Iværksætteri i fællesskab - start en demokratisk virksomhed består af fem online workshops som løber fra den 12. januar 2022 til den 9. februar 2022. Kurset er målrettet iværksættere og nystartede virksomheder, der ønsker at afsøge, om den kooperative og demokratiske virksomhedsform er noget for dem. 

Kurset vil tage udgangspunkt i følgende emner:

  • Den kooperative virksomhedsform: Hvordan starter og organiserer man en kooperativ virksomhed baseret på demokratisk ledelse og medejerskab?  
  • Demokratisk og bæredygtig forretningsudvikling: Hvad er særligt ved at udvikle en forretning og virksomhed med et kooperativt og bæredygtigt sigte, og hvilke særlige muligheder og udfordringer medfører det demokratiske medejerskab?
  • Demokratisk ledelse: Hvordan kan man i hverdagen drive en virksomhed demokratisk?

Herudover vil man kunne hente inspiration fra en række virksomheder og eksperter:

  • Entreprenerdy. Eksperter i værktøjer og programmer til udvikling af forretningsmodeller for iværksættere.
  •  Analyse og Tal. Succesfuldt kooperativt analysebureau med kontorer i København, Aarhus og Oslo.
  • Marie Louise Hartvig Widding. Ejer & rådgiver i SeTilSiden, der skaber bæredygtige levesteder i byen og på landet. Medstifter og bestyrelsesformand i FredensborgFordi a.m.b.a. 
  • Mia Maja Hansson, forretningsudvikler og initiativtager til Kitchen Collective og CPH Foodspace a.m.b.a.

Praktisk information:
Forløbet er gratis at deltage i. Det starter den 12. januar 2022 og løber frem til den 9. februar 2022 med én workshop hver onsdag, fra kl. 14.00 – 16.00.

Tilmelding finder sted via hjemmesiden her. Fristen for tilmelding er den 10. januar 2022: 

Hvis I allerede har stiftet en virksomhed, så må den ikke være stiftet før den 30. august 2016.

Ind imellem workshops forventes det, at du arbejder med at udvikle din egen forretningsidé, og der forventes ca. 1,5 times forberedelse inden hver workshop.

Ved spørgsmål om tilmelding, startskema eller andet praktisk om forløbet, kan du kontakte Iværksætterdanmark på info@ivdk.dk.

Om Iværksætterdanmark
Iværksætterdanmark er en samlet national indsats for alle iværksættere, der varetages af Erhvervshusene. Projektets overordnede mål er ved understøtte et bredt kompetenceløft blandt iværksættere at øge antallet af nye iværksættere og øge deres overlevelsesrate. Projektledelsen varetages af Erhvervshus Hovedstaden. Læs mere her

 

ØreXund Excubator er et skræddersyet forløb for bæredygtige og demokratiske iværksættere.

Ønsker du et længere forløb med workshops, hvor du også modtager 1:1 rådgivning, sparring, netværk og mødes med andre demokratiske iværksættere, så er ØreXund Excubator måske noget for dig! Læs mere