Nye skærpede krav for vandrende arbejdstagere

12. januar 2021

Testkravene er fra den 9. januar 2021 skærpet for vandrende arbejdstagere, der rejser ind i Danmark. De skal kunne fremvise en negativ corona test, som er taget senest 24 timer før indrejse til Danmark. I dag er kravet, at testen skal være taget senest 72 timer før indrejse.

Testkravet kan opfyldes med en kviktest. De nye krav gælder ikke for chauffører, medmindre de kommer fra Storbritannien.

Beboere i grænselandet, der arbejder på den anden side af grænsen – de såkaldte grænsegængere - skal få foretaget en ugentlig test. Også dette krav kan opfyldes med en kviktest.

Som noget nyt, skal den vandrende arbejdstager tage en PCR-test senest 72 timer efter indrejse til Danmark. Det kræver en lovændring, men arbejdsgiverne opfordres allerede nu kraftigt til at lade deres vandrende arbejdstagere teste, da lovændringen forventes at blive vedtaget om ganske kort tid.

Det nye krav vil betyde, at arbejdsgiverne skal kunne dokumentere, at deres vandrende arbejdstagere har taget testen inden for de 72 timer. Vi vil meddele i nyhedsbrevet, når den eventuelle lov bliver vedtaget.

Arbejdstagerne må gerne arbejde umiddelbart efter, de er rejst ind Danmark, og dermed i perioden op til testen.

Tiltagene løber indtil videre til den 17. januar 2021, men vil formentlig blive forlænget, hvis de øvrige restriktioner også forlænges.

Det vil fortsat være et krav, at testcertifikaterne er udformet på et af de skandinaviske sprog eller spansk, engelsk, tysk, italiensk eller fransk.

Også skærpede krav til boligforhold
Samtidig overvejer regeringen også at indføre nye skærpede sundhedskrav til de boligforhold, som en arbejdsgiver måtte stille til rådighed for medarbejderne. Kravene gælder også i den situation, hvor arbejdsgiveren formidler bolig til medarbejderne.

Du vil blive orienteret i nyhedsbrevet, når der foreligger eventuelle nye skærpede krav til boligforhold.