Kooperativet - et nyt og unikt digitalt spil

25. februar 2021

Oplev hvordan det er at være en del af et medarbejderejet kooperativ via det nye digitale spil "Kooperativet".

Kooperationen har sammen med Actee udviklet et nyt unikt digitalt spil. I spillet "Kooperativet" bliver man præsenteret for en række problemstillinger forbundet med det at starte og drive en kooperativ virksomhed. Spillet tager udgangspunkt i en syvårig udviklingsperiode, hvor virksomheden går igennem forskellige faser, herunder opstarts-, vækst-, krise- og modningsfasen. 

Kooperativet i spillet er ejet af de ansatte, organiseret demokratisk og har fællesskabet som sit omdrejningspunkt. Spillet kan spilles alene eller sammen med kolleger/netværk. Spillet er gratis og udviklet som led i SIV-projektet. Projektet ledes af Roskilde Universitet, og er delvist finansieret af Innovationsfonden Grand Solutions projektpulje. Du kan spille "Kooperativet" her.  

Kort om spillet

I rådgivnings-og simuleringsspillet "Kooperativet", springer man ud som medejer af et videnskooperativ. Som spiller indtager man rollen som medejer, hvor man gennemgår udviklingen i virksomhedens forskellige faser - lige fra opstart-, vækst-, krise til modningsfasen.

Spillet er opbygget i syv kapitler, som er faser i et samlet forløb, hvor man etablerer og udvikler virksomheden Kooperativet. I hver fase skal man som spiller forholde sig til situationen i Kooperativet, hvor man i rollen som medejer skal tage en række handlingsorienterede beslutninger om, hvordan man bedst kommer videre i processen, får følgeskab af andre medejere og skaber en fællesejet og demokratisk dreven virksomhed.

Som facilitator har man mulighed for at træne deltagerne til at blive bedre til at håndtere komplekse problematikker i en kooperativ og fællesejet virksomhed - og man har mulighed for at hjælpe deltagerne med at reflektere over, hvad der skal til, når man skal starte kooperativ virksomhed. I dette spil lærer man om opstart, kompetenceudvikling, demokratisk ledelse, arbejdsmiljø, krisestyring og økonomi. Det kan I som facilitator vælge at fokusere mere eller mindre på i forhold til jeres kontekst. God fornøjelse!

Spillet "Kooperativet" er gratis og udviklet som led i SIV-projektet. SIV-projektet ledes af Roskilde Universitet, og er delvist finansieret af Innovationsfonden Grand Solutions projektpulje. Projektet inddrager en række partnere på tværs af brancher, fagligheder og ekspertise, som deltager i samskabelse og udvikling af projektet. Disse tæller Teknologisk Institut, PROSA, Kooperationen, Reload samt Actee. Du kan spille "Kooperativet" her

Har du spørgsmål, kontakt gerne Elsa Brander, eb@kooperationen.dk