Kooperationens påskeguide

6. april 2022

Påsken står for døren og traditionen tro, så betyder det påskeæg, påskefrokoster og påskelam.

Til at forsøde tilværelsen anbefaler vi, at du køber kooperativt, støtter en socialøkonomisk virksomhed eller køber en bæredygtig værtsgave. Vi har samlet en liste over, hvad nogle af vores medlemmer tilbyder af påskelækkerier og aktiviteter.

Hos Grandtoftegaard kan du både komme ud at se påskelam, købe lækre økologiske vintergrøntsager i stadevognen eller købe gode økologiske produkter via deres webshop.
Grantoftegaard driver økologisk grøntsagsproduktion og naturpleje på markedsvilkår og ud fra en socialøkonomisk tilgang, hvor de har beskæftigelsesforløb for mennesker på kanten af arbejdsmarked. Læmmesæson
Du kan læse mere om Grantoftegaard her

ByBi er en socialøkonomisk virksomhed med fokus på bæredygtighed og biodiversitet, hvor det flydende guld honning er i centrum. Hos ByBi kan du købe lokal produceret honning, håndlavet dansk gin med destilleret propolis, fadlageret Agricole rom på Bourbon fade med Bybi honning og håndlavede honning bolsjer. Se alle honningherlighederne her

Hos Huset Venture kan du købe gavekasser fra ’Gaver der Gavner’, herunder en bæredygtig påskegave med påskeæg.
Ved køb af Gaver der Gavner får du dobbelt op på miljømæssig og social bæredygtighed. Alle de lækre produkter er udvalgt ud fra, at producenterne arbejder for sociale formål, gør en indsats for bæredygtighed, producerer økologisk, er Fair trade-registreret eller er en registreret socialøkonomisk virksomhed.
Se alle de forskellige gavekasser her

På Svanholm Gods nær Frederikssund, driver de et alsidigt økologisk landbrug, hvor du både kan købe lokalt dyrkede økologiske grøntsager og komme ud og se landbrugsdyrene. Kom blandt andet til Økodag og se køerne danse ud på græs den 10. april 2022 
Læs mere om Svanholm storkollektiv her

Coffee Collective sælger bæredygtig kvalitetskaffe, kaffeudstyr og bøger om kaffe, hvor du ved køb af kaffebønner samtidigt støtter kaffebønderne.
Læs mere og køb her

Skovsgård Hotel er et hotel og en socialøkonomisk virksomhed i Arentsminde.
Maden er fremstillet med masser af lokale råvarer og med kærlighed til godt køkkenhåndværk.
Der anvendes primært økologisk kød, og de økologiske grøntsager kommer fra den socialøkonomiske virksomhed Råd & Dåd i Attrup samt Naturbruget i Tranum.
Kig forbi Skovsgård Hotel til en lækker frokost

Hos kooperativet Spidsroden på Nørrebro i København har de et bredt sortiment af vegetariske og veganske produkter, fører alle basisvarer, og har et stort udvalg af sæsonens frugt og grønt. Her kan du både købe en bæredygtig værtsgave og gøre dine indkøb til påskefrokosten.
Læs mere her

Hos Cafe Kadetten ved Kronborg Slot kan du få dig en god frokost produceret fra bunden og fremstillet af lækre økologiske råvarer. Kadetten er den socialøkonomiske virksomhed, som vil skabe plads på arbejdsmarkedet til mennesker med særlige behov.
Læs mere og besøg Kadetten

Sct. Hans Have i Roskilde er en socialøkonomisk virksomhed og et inkluderende arbejdsfællesskab, hvor der er have, butik og gartneri.
I cafeen kan du få serveret hjemmelavet mad lavet på økologiske råvarer, og i butikken kan du købe fine og unikke Fair trade produkter. Produkterne er lokalproduceret. Du kan også købe tæpper, som er fremstillet af genbrugsuld.
Læs mere om Sct. Hans Have her