Kooperationen på Folkemødet

12. juni 2019

Folkemoede 2018 730 Px

Igen i år er Kooperationen med på Folkemødet som medarrangør af Det Socialøkonomiske Telt. Hvis du er på Folkemødet i år og interesserer dig for socialøkonomiske, kooperative og demokratiske virksomheder og deres rolle og vilkår i samfundet, bør du slå vejen forbi Det Socialøkonomiske Telt på Kæmpestranden i Allinge. Her er debatter, workshops, morgenkaffe, og endda en quiz på programmet. Teltet er er samarbejde mellem Kooperationen og de fire socialøkonomiske virkosmheder, Incita, Glad Fonden, Grennessminde og Specialisterne. Vi er i Kooperationen selv værter ved fem arrangementer:

Cirkulær økonomi og socialøkonomi

Sammen med Dansk Affaldsforening arrangerer vi en workshop om cirkulær økonomi og socialøkonomi. Kom forbi og deltag i debatten, der foregår i mindre grupper, så alle har mulighed for at bidrage. Udover en række inviterede deltagere, er workshoppen åben for fremmødte interesserede.

Morgendagens demokratiske virksomheder

Demokratiske virksomheder kan noget særligt. De er både robuste og gode til at tage samfundsansvar. Hvordan sikrer vi, at der kommer endnu flere demokratiske virksomheder i Danmark? Debat mellem:
Lars Pehrson, Bestyrelsesmedlem, Kooperationen
Jørgen Rosted,, fhv. departementschef, Erhvervsministeriet
Pelle Dragsted, tidl. MF, Enhedslisten

Er bæredygtigt indkøb alt for dyrt?

Sammen med den socialøkonomiske virksomhed Incita, er Kooperationen arrangør for denne debat, der sætter fokus på, hvordan danske kommuner kan gøre en forskel for samfund, miljø mm. ved at købe rigtig ind. Deltagere i debatten er:
Jørgen Utzon, adm.dir., Coor
Susanne Westhausen, Direktør, Kooperationen
Lone Loklindt, Rådmand, Frederiksberg Kommune
Frank Andersen, Kommunaldirektør, Slagelse Kommune
Christina Grøntved, Adm. direktør, Incita
Jakob Scharff, Branchedirektør, Dansk Industri
Henrik Græsdal, Advokat, partner, Elmann advokater
Impact-startups for et bæredygtigt Danmark

Sammen med DISIE (tidl. KPH), Reach for Change og Sociale Entreprenører i Danmark er vi værter for en debat om impact startups, der rolle i samfundet, og hvordan vi styrker rammerne for dem i Danmark. Deltagere i debatten er:
Morten Halborg, Tidl. CEO, Skandia Asset Management
Peter Holm, Chef for Samfundsansvar, AP Pension
Søren Kaare-Andersen, Direktør, Bikubenfonden
Line Ervolder, K), Medlem af BR i Københavns Kommune, Medlem af Erhverv-, vækst og forskningsudvalget Region Hovedstaden.
Poul Kellberg, Direktør og Stifter, Comeback

Socialøkonomisk netværksbar

Sammen med de andre arrangører bag Det Socialøkonomiske Telt inviterer vi alle med interesse i socialøkonomi til en hyggelig netværksbar fredag d. 14. juni kl. 17.45 i Det Socialøkonomiske Telt. Her kan du møde andre med interesse for socialøkonomi til uformelt netværk.

Du kan se hele Det Socialøkonomiske Telts program på teltets Facebook-side eller i det officielle folkemødeprogram.