Konference Landdistrikter

I kølvandet på opblomstringen af de mange nye folkeejede tiltag, der skyder op i lokalområderne, har udviklingen i landdistrikterne i de senere år vist, at andelsorganiseringen igen har vundet indpas.

Her tænkes på de mange folkeejede tiltag som dagligvarebutikker, økologiske indkøbsforeninger, organiseret salg af lokale kvalitetsfødevarer, arbejdsfællesskaber, udviklingsselskaber, bofællesskaber, mv.. I modsætning til de traditionelle foreninger, stiller den ny andelsorganisering krav til et mere ansvarligt og forpligtende fællesskab for medlemmerne.

Kooperationen sætter fokus på fællesskabstanken i de kooperative organiseringsformer. Andelsorganiseringen bidrager til at fastholde og udvikle erhverv og beskæftigelse i landdistrikterne, som har positiv afsmitning på fastholdelse af bosætning. Et godt erhvervsliv kan tiltrække nye beboere og aktive beboere og forpligtende fællesskaber er et væsentligt parameter for tilflyttere.

Vi vil debattere og skabe mere opmærksomhed på:

  • Hvorfor er andelstanken brugbar i udviklingen af landdistrikterne?
  • Kan det forpligtende fællesskab mere end det traditionelle foreningsliv?
  • Hvilke andelsaktiviteter har den bedste udviklingseffekt/betydning for lokalområdet?

På konferencen vil andelsorganiseringer, fællesskaber, meningsdannere, forsker og politikere komme med indlæg. Vi afsætter god tid til debat for at blive klogere på det forpligtende fællesskabs betydning for lokal udvikling i landdistrikterne. 

For yderligere information kontakt Kirsten Malling Olsen 25 47 65 62 / kirsten@mallingo.dk eller Elsa Brander 33 55 77 44 / eb@kooperationen.dk 

Tidspunkt: mandag den 6. februar 2017, kl. 10:00-16:00
Sted: Fællessalen, Christiansborg
Tilmeldingsfrist: fredag den 27. januar 2017. 

Pris: Deltagelse er gratis – med et no-show fee på 500 kr. 
Gode råd! Deltagerne skal planlægge at komme til Christiansborg i god tid (20 minutter) inden konferencens start, da alle skal igennem et sikkerhedstjek. Indgangen til højre for hovedindgangen/trappen i gården benyttes. Klik på kortet her. Kom til konferencen med offentlig transport eller cykel. P-pladser findes stort set ikke omkring Christiansborg. Tilmeldingen er LUKKET