Otte nedrivere kræves idømt fængsel

25. april 2018

Bagmandspolitiet har efter 2 års efterforskning tiltalt en række nedrivningsfirmaer og ledende medarbejdere for at have delt priser på nedrivningsopgaver for over 100 mio. kr.

En del af de 90 berørte nedrivningsentrepriser er tildelt efter marts 2013, hvor en stramning af konkurrenceloven gjorde det muligt at idømme kartelsvindlere fængselsstraf, og derfor går politiet efter at få otte ledende medarbejdere i seks af virksomhederne idømt fængselsstraf.

Domstolene har aldrig tidligere taget stilling til spørgsmålet om, hvad der skal til, for at kartelsvindel skal kunne straffe med fængsel, og blandt de tiltalte virksomheder er de største spillere på markedet for nedrivningsopgaver.

Bagmandspolitiet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har haft afgørende hjælp til at optrævle sagen fra en af de nedrivningsfirmaer, der fik ransaget deres kontorer m.v. Som en følge af det pågældende firmas samarbejde med Bagmandspolitiet forventes det, at det pågældende firma slipper for tiltale som tak for samarbejdet med Bagmandspolitiet.

Bagmandspolitiet mener, at neddriverne fra 2011 og frem til slutningen af 2013 har delt priser med hinanden i primært Storkøbenhavn. Den virksomhed, der lånte en pris af en konkurrent, bød typisk ind med en pris 5-10 % over konkurrentens og fik dermed ikke opgaven. Men de pågældende nåede så at aflevere et bud og var dermed sikret, at den pågældende udbyder også næste gang kiggede i ens retning, når der skulle rives ned.