Registrering

Registreringsordningen for socialøkonomiske virksomheder er et godt redskab i kontakten med kunder og samarbejdspartnere.

Rådgivning / Projekter / Viden og værktøjer / Registrering / Offentligt indkøb / Partnerskaber / Beskæftigelse

Siden 1. januar 2015 har socialøkonomiske virksomheder kunne lade sig registrere i Erhvervsstyrelsen. For at kunne blive registreret skal virksomheden leve op til følgende krav:

  • Have socialt formål
  • Være erhvervsdrivende
  • Være uafhængig af det offentlige
  • Være inddragende og ansvarlig i sit virke
  • Have en social håndtering af sit overskud 

 

Hvorfor registrere sig?

Med registreringen gør du det let for kunder, investorer og andre at finde din virksomhed og få vished for, at du arbejder på en måde, der er samfundsgavnlig.

Erhvervsstyrelsen fører kontrol med, at de registrerede virksomheder bliver ved med at leve op til lovens krav. Kontrollen er samtidig din og dine kunders garanti for, at der ikke er virksomheder, der kalder sig registrerede socialøkonomiske virksomheder uden at leve op til de fem socialøkonomiske kriterier. Som registreret socialøkonomisk virksomhed kan du frit anvende RSV-logoet i din markedsføring.

Find en registreret socialøkonomisk virksomhed

Erhvervsstyrelsen driver en portal, hvor du kan finde profiler på registrerede socialøkonomiske virksomheder. Ønsker du at følge med i, hvor mange RSV’er der findes, kan du også søge på cvr.dk. Vælg ”Afgræns søgning”, og vælg derefter ”Registreret socialøkonomisk virksomhed” i den rullemenu, der hedder ”virksomhedsmarkering”.